İkna edici bir konuşma yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  1. Konuşacağınız konu hakkında yeterli bilgiye sahip olun. İkna etmeye çalıştığınız kişilere doğru ve gerçekleri paylaşmalısınız.
  2. İkna etmeye çalıştığınız kişinin ilgilerini ve beklentilerini anlamaya çalışın. İkna etmeye çalıştığınız kişinin neye değer verdiğini, hangi konularda endişe ettiğini anlamaya çalışın.
  3. İkna etmeye çalıştığınız kişinin düşüncelerine saygı gösterin. Kendi fikirlerinizi savunurken, diğer kişinin düşüncelerini de anlamaya çalışın ve onların neden böyle düşündüğünü anlamaya çalışın.
  4. İkna etmeye çalıştığınız kişinin dilini kullanın. İkna etmeye çalıştığınız kişinin anladığı kelimeler ve ifadeler kullanın.
  5. İkna etmeye çalıştığınız kişinin sorularına cevap verin. İkna etmeye çalıştığınız kişinin sormak istediği sorulara cevap verin ve onların endişelerini gidermeye çalışın.
  6. İkna etmeye çalıştığınız kişinin güvenini kazanmaya çalışın. Doğru ve gerçekleri paylaştığınızdan emin olun ve ikna etmeye çalıştığınız kişinin güvenini kazanmaya çalışın.
  7. İkna etmeye çalıştığınız kişinin düşüncelerini değiştirmek için öneriler sunun. İkna etmeye çalıştığınız kişinin düşüncelerini değiştirmeyi amaçlıyorsanız, onlara nasıl düşünmeleri gerektiği konusunda öneriler sunun.
  8. Konuşmanızın sonunda ikna etmeye yönelik örnekler verin. Örnekler, referans etkisi ile her zaman güçlü enstrümanlar olacaktır.

Yolun amacı, yolda olmaktır.

Yolda olmak güzeldir, varmak sıkıcıdır.

Biz Salı İnsanlarıyız.

Hepimizin öğretmeni Morrie Schwartz’a saygılarımız, bizi Morrie ile tanıştıran Mitch Albom’a sevgilerimizle…

Her hafta Salı günleri hayat ve hayatın içindeki konular üzerine bir araya gelmek seni de keyiflendiriyorsa aramıza katıl, her Salı mailini kontrol etmeyi unutma.